dissabte, 31 d’octubre del 2009

Entrevista a Vilaweb


Jo podeu llegir l'entrevista que Montse Serra em van fer per a Vilaweb el passat 21 d'octubre a Barcelona, on vam parlar d'Una sortida digna, de blogs, i de l'explosió literària que vivim a les Terres de l'Ebre.

I també podeu veure el vídeo que em van gravar llegint un dels contes del llibre.

Porta a Guimeraes


Todoreh ens recorda portes obertes a Guimeraes

divendres, 30 d’octubre del 2009

Sicari (2)

Quan vaig llegir l'anunci al Butlletí Oficial de seguida vaig pensar que era una oportunitat única, sobretot a la meva edat. He trobat el temari una mica massa extens i no sé en què deurà consistir la prova pràctica. Abans de començar la primera prova, als passadissos de l'Ajuntament, es veu un munt de gent esperant; la plaça de sicari municipal serà renyida.

Harward, Boston, Massachusets


El nostre taxista ens ensenya la porta oberta a Harward, Boston, Massachusets.

dijous, 29 d’octubre del 2009

I una altra lectora d'Una sortida digna


Una estimada blocaire s'afegeix al club de lectors d'Una sortida digna que m'envia una foto amb el llibre, i que rebrà un conte inèdit de regal.

Porta a l'Atlàntic un dia de boira


Nuria Rivera ens mostra una sortida a l'oceà Atlàntic, des del castell de San Felipe, situat a l'entrada de la ria de Ferrol, un dia de boira espessa.

dimecres, 28 d’octubre del 2009

Sicari

Que a la majoria de pel·lícules els bons siguin tan bons i els dolents, tan dolents, sempre ho he trobat una injustícia. Potser per això, i pel meu esperit de portar sempre la contrària, vaig decidir fer-me dels dolents, de ben petit.

Porta oberta, porta tancada


Sara maria ens ensenya una porta oberta, al fons, darrere d'una porta oberta. Tota sortida requereix un petit esforç.

dimarts, 27 d’octubre del 2009

dilluns, 26 d’octubre del 2009

St. Rémy de Provence


Alba Roca m'envia una preciosa foto amb una porta oberta vista des de dins, com a mi m'agraden, de St. Rémy de Provence. Gràcies

divendres, 23 d’octubre del 2009

Giacomo

El joc de l'amor no tenia secrets per a mi, i dels meus viatges, sempre m'emportava de tornada a Venècia penyores per a la meva col·lecció.
Qui m'hauria de dir que cauria ferit i mort, a mans de l'amor i de l'espasa. Confòs, he vagat durant segles, fins que a recer de la Llotja de Tortosa vaig trobar la Clara.

una porta oberta a la ciutat de Sarajevo


Té la mà Maria ens mostra una porta oberta a la ciutat de Sarajevo.

dijous, 22 d’octubre del 2009

dimarts, 20 d’octubre del 2009

Video presentació Una sortida digna

Dissabte explicava al meu blog com va anar la presentació d'Una sortida digna a Tortosa. Avui us mostro un petit vídeo de diversos moments de l'acte.

Porta a Portugal


Todoreh encara recorda el viatge a Portugal, les passejades per Braga

dilluns, 19 d’octubre del 2009

La dona del Goya

Quan un cinema és enderrocat, es perden fils dels records enmig de la pols. Per això, aquell vespre, plorava perduda pels carrers de Tortosa, cercant el rastre del Goya, fins que vaig trobara la Clara.
Al Goya vam passar moltes tardes de diumenge amb el meu home i ara, aquells records, tinc por de perdre'ls en la immensitat eterna.

Dues portes de Carme



Carme ens ofereix dues portes a Tagamanent.

dissabte, 17 d’octubre del 2009

Reixa oberta a Salamanca


Reixa oberta a Salamanca.

Entrevista a Canal Terres de l'Ebre


El passat 5 d'octubre, recent tornat de Vic de recollir el Premi Blocs Catalunya, Diana Mar em va entrevistar per al programa de televisió Dixa'm vore de Canal Terres de l'Ebre. Vam parlar del blog, d'Una sortida digna, d'e-books... Vaig explicar que els contes d'aquest recull tenen com a fil conductor la mort, però sempre deixant clara la vessant humorística i tendra. Curiosament, la mort se'm va aparèixer tot just abans d'entrar als estudis, en forma de colom estès a terra, pobret.

divendres, 16 d’octubre del 2009

Nova lectora


Una nova lectora (nois, animeu-vos!) s'afegeixen al club d'amics d'Una sortida digna i m'enva una foto amb el llibre. Tal com proposo a l'interior del llibre, a canvi de la foto rebrà un conte inèdit de regal. Es tracta d'Esther Robert, de Cambrils.

Una altra porta vigatana


Una altra porta vigatana.

dijous, 15 d’octubre del 2009

Guillem

Quan mon pare va marxar a conquerir Mallorca juntament amb altres tortosins, a bord de la nau comandada per Raimond de Moncada, jo nedava a l'Ebre. No em vaig poder despedir. La mare sempre m'avisava que el riu és perillós, però aquell dia no em renyà, sinó que es va abraçar al meu cos petit amb força.
Després, més batalles de joguina al riu, imitant mon pare. I l'aigua que de cop es torna enemiga. I ma mare, sola.
Segles de culpabilitat em corquen, i només he trobat un polsim de consol als ulls de la Clara.

la porta del jardí


Joana ens obre ara la porta del jardí.

dimecres, 14 d’octubre del 2009

USD a Tortosa


Aquest divendres 16 d'octubre, a les 19.30 h., presentaré Una sortida digna a la Biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa. Per a aquest acte estaré molt ben acompanyat de Josep Igual i d'Estrella Ramon.
Recordo els nervis passats quan vaig presentar el primer llibre, l'any 2001, al Teatre Auditori Felip Pedrell. La presentació anà a càrrec d'Ignasi Riera. Gairebé no vaig dormir la nit abans. Després, es combat la timidesa a base de reincidir, tot i que encara se m'asseca la boca massa sovint i, de vegades, m'emociono, sobretot al meu poble.
Però en aquesta Biblioteca jugo a casa. A l'antic edifici ja vaig presentar Postres de músic, i al nou he posat davant del públic per primer cop El vertigen del trapezista i A la barana dels teus dits; he presentat llibres d'altres autors com Francesca Aliern, Joan Pinyol i Martí Gironell; he participat en taules rodones i cada mes he compartit tertúlia amb els membres del Club de Lectura. A veure si la directora troba lloc per fer-m'hi una habitació.

Lectors amb closca


Nous lectors s'afegeixen al club d'amics d'Una sortida digna i m'envien una foto amb el llibre. Tal com proposo a l'interior del llibre, a canvi de la foto rebran un conte inèdit de regal. Animeu-vos.
Aquesta simpàtica foto, on el llibre es troba totalment integrat dins del verd del jardí, l'envia la blocaire Tumateix, i em diu:
"A casa ens agrada molt a tots llegir al solet del jardí. T'envio unes fotos de les tortugues de les nenes; són la Tina (la petita) i el Nessie (ve del monstre del llag Ness), a qui també li agrada molt llegir, encara que sigui una mica mal educat i passi per sobre de la pobra Tina. Ja veus com estiren el coll per llegir els teus contes."

Gràcies!

Més portes tibetanes



L'Isabel ens mostra una segona tongada de portes tibetanes.

dimarts, 13 d’octubre del 2009

Ningú és perfecte


Avui m'ha entrevistat Noemí Rodríguez per al programa Ningú és perfecte de ràdio Valira. Una sortida digna arriba també als Pirineus. De fons, s'escoltava la cançó del benvolgut Jesús Fusté.

dos portes a Baion



Todoreh ens obre dos portes a Baiona.

dilluns, 12 d’octubre del 2009

Sortida a Vic


Estic malalt: passejo per Vic i no se m'ocorreix altra cosa que fotografiar portes obertes (especialment des de dins, ja ho sabeu).

diumenge, 11 d’octubre del 2009

la sortida de la casa de Rubens


Té la mà Maria, en certa manera, segeuix amb el cap a Bèlgica, concretament, avui, a Anvers, a la sortida de la casa de Rubens

divendres, 9 d’octubre del 2009

Una sortida digna a Antena Caro


La setmana passada vaig estar present per partida doble a la ràdio amiga Antena Caro, de Roquetes. El dia 1 d'octubre al programa número 119 d'Òmnium Cultural, presentat per Conrad Duran, i el dia 2 d'octubre al segon programa de la temporada de Lletres Ebrenques, comandat per Emigdi Subirats.

Els programes es poden escoltar a la web de l'emisora.

Una sortida digna i divertida

dijous, 8 d’octubre del 2009

Més lectors


Més lectors m'envien fotos amb el llibre, que reban com a obsequi un conte inèdit. El llibre no sé si és per als peixets o per als amos de les mans.

Un jardí de Tui


Marta de Todoreh ens convida a passar per la porta d'un jardí de Tui.

dimecres, 7 d’octubre del 2009

Lector i lectora d'Una sortida digna


Com ja he informat altres vegades, si us fotografieu amb un exemplars d'Una sortida digna, us enviaré un conte de regal, que ben bé podria haver estat inclòs al recull.
Van arribant fotos de lectors i lectores, la qual cosa em fa molta il.lusió. Aquí teniu la Roser Amela, a qui els seus fills li han regalat el llibre, i el bon amic i company de lletres, Tomàs Camacho.

portes oberts al Tibet



L'Isabel Barriel ens ensenya unes magnífiques portes oberts al Tibet, però n'hi haurà més.

dimarts, 6 d’octubre del 2009

La Mort (2)

Humor i tendresa, humor i tendresa. Ja està bé! Aquí ja ningú em pren seriosament, i fins i tot em multen el cotxe si no poso el ticket a la zona blava quan aparco per a anar a buscar un nou client.

Joana ens mostra una preciosa i digna sortida.

dilluns, 5 d’octubre del 2009

Portes a museus de Reus



Els amics de Té la mà Maria ens obren les portes a dos museus de Reus: el Museu d'Art i Història i el Museu d'Arqueologia Salvador Vilaseca.

diumenge, 4 d’octubre del 2009

Tinc una nova amiga


Ja he dit en anteriors ocasions que de petita em sentia estranya, i potser aquest és el motiu que no vaig deixar gaires amigues quan vaig marxar del poble. Però ara, gràcies a l'oportunitat de parlar en aquest blog, puc dir que tinc una nova amiga, la Carme, que m'ha regalat aquest dibuix de l'ermita de sant Joan del Codolar, al post que us enllaço. Gràcies

sortida en un temple de Kyoto


El nostre taxista ens regala uan esplèndia sortida en un temple de Kyoto.

dissabte, 3 d’octubre del 2009

La presentació virtual d'Una sortida digna


Després de la presentació virtual d'Una sortida digna, de Cossetània Edicions, al meu blog principal, Tens un racó dalt del món, també la reprodueixo aquí.

Per cert, aquest vídeo tindrà una mena de continuació:


porta oberta a uns jocs infantils


Res millor que una porta oberta a uns jocs infantils.

divendres, 2 d’octubre del 2009

Destins (2)

De petit m'agradaven els còmics de Tintin i els documentals de El hombre y la tierra, però a casa sempre em feien mirar les pel·lícules de gangsters, per si aprenia alguna cosa. Els vaig fer patir molt, perquè sempre van somiar veure'm entre els 1o criminals més buscats de la nació; fins que van arribar per fi les males companyies

una porta gallega


Marta de Todoreh ens obre una porta gallega a Pontevedra.